Courgettebeignets met yoghurt-muntdip
Courgettes , courgettes , courgettes ... Als je niet weet hoe je de massa courgettes moet klaarmaken, Als je erover denkt om het te gebruiken, hebben we een idee voor je: bak gewoon deze heerlijke courgettebeignets met een yoghurt-, feta- en muntdip . KptnCook raadde ons dit recept aan, en we kunnen niet anders dan zeggen: "Lekker!". Trouwens, het smaakt ook fantastisch met gele courgette ! Dus, zet de kachel aan en eet smakelijk!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 3 courgettes
- 60 g tarwebloem type 405
- 1 ei(eren)
- 1 bosui(len)
- 100 g Griekse yoghurt
- 40 g fetakaas
- 10 g verse munt
- 1/4 citroen(en)
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Zout
- peper
Korte feiten:
Bereidingstijd: 30
Kooktijd: 0

Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Was de courgette en rasp deze grof.
- Doe de geraspte courgette in een zeef, voeg zout toe en laat het ongeveer 10 minuten staan, totdat het zout al het water uit de courgette heeft getrokken.
- Was ondertussen de munt , schud hem droog en pluk de blaadjes eraf.
- Doe de Griekse yoghurt, verkruimelde feta en muntblaadjes in een blender en mix. Je kunt ook de munt fijnhakken en mengen met de fijn verkruimelde feta en yoghurt.
- Breng het yoghurtmengsel op smaak met citroensap, zout en peper en zet het apart.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Knijp de courgetterasp goed uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit komt.
- Meng in een kom de geraspte courgette , eieren, bloem en lente-uitjes . Breng op smaak met peper.
- Verhit olie in een pan.
- Voeg het courgettemengsel met een eetlepel toe aan de pan en bak de pannenkoeken tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Serveer de courgettebeignets met yoghurt-, feta- en muntdip.

Geschikte zaden...
...voor dit recept vind je het hier in de Saatgeschwister-winkel . Naast courgette heb je ook verse munt nodig voor de ultieme smaakbeleving!

