Tomaten in basilicumolie
Tomaten hebben tot wel zes maanden nodig om te oogsten. Dus vanaf het moment dat ze in februari in potten werden gezaaid tot nu is er een hele tijd verstreken. Nu, in augustus, worden de tomaten eindelijk rood. Joepie! Geen wonder dat de tomatenoogst een van de meest lonende tuinmomenten van het seizoen is. Ook wij zijn dol op deze zoete vruchten en vinden ze een schot in de roos, vooral in combinatie metbasilicum ! De fijnproevers van KptnCook hebben ons een perfect recept gegeven. We wensen u: eet smakelijk!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 125 g cherrytomaatjes
- 5 gverse basilicum
- 1/2 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout
- peper
Korte feiten:
Bereidingstijd: 10
Kooktijd: 15

Tomaten geoogst? Dan gaan we beginnen!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de tomaten , droog ze en snijd ze doormidden.
- Wasde basilicum , schud hem droog, pluk de blaadjes van de takjes en scheur ze heel grof of hak ze fijn met een mes.
- Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Doe de tomaten , knoflook enbasilicum in kleine potjes en meng goed.
- Giet vervolgens olijfolie over het geheel en voeg zout en peper toe.
- Zet het geheel ongeveer 15-20 minuten in de oven met het deksel erop.
- De tomaten garen in debasilicumolie zonder deze te absorberen. Je kunt brood in debasilicumolie dopen of het laten afkoelen en toevoegen aan je volgende salade .

Het perfecte duo
Zoals je in dit recept kunt zien, combineertbasilicum perfect met tomaten . En we maken je droom van een eigen mozzarellaboom graag waar: Het rode marmer is klein en fijn