Tarte flambée met rucola en herderskaas

Een zwoele zomeravond, een handvol vrienden rond de tuintafel en een enorme schaal ovenverse tarte flambée voor je neus. Zo creëer je in een handomdraai een hemelse ervaring. Het enige wat je nodig hebt, zijn een handvol vrienden en vers geoogste rucola uit je tuin voor de allerlekkerste tarte flambée ter wereld. KptnCook gaf ons het recept, en zij weten echt hoe ze moeten smullen. Dus, eet smakelijk!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 260 g tarte flambée-deeg
- 140 g crème fraîche
- 1/2 rode ui(en)
- 1/2 courgette
- 200 g cherrytomaatjes
- 40 g rucola
- 200 g kwark
- 10 g bieslook
- 10 ml balsamico-crème
- Zout
- peper
Korte feiten:
Bereidingstijd: 15
Kooktijd: 15
Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was en halveer de cherrytomaatjes .
- Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes.
- Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
- Leg het uitgerolde deeg op een stuk bakpapier en bestrijk met crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
- Bedek het deeg met courgette , uien en cherrytomaatjes en bak het ongeveer 15 minuten.
- Bieslook wassen , droogschudden en fijnsnijden.
- Garneer de tarte flambée met kwark, bieslook , rucola en balsamicocrème en serveer.
Je vindt dit en vele andere recepten ook direct in de KptnCook-app ( Apple / Android ). Wil je nog meer? Je ontvangt ook regelmatig recepten om thuis te koken hier op de blog of als gratis download bij aankoop van onze zaadbroedjes , minituintjes , kweeksets of levende planten . We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!
Groeit er bij jou nog geen rucola ?
Dan hebben wij de perfecte zaden voor u. Onze biologische rucola is rijk aan vitaminen en gezond en groeit in de lente en zomer in de tuin of op het balkon, en in de winter zelfs op de vensterbank. Klik hier voor rucolazaden .