Ga naar inhoud

⭐⭐⭐⭐⭐ bij meer dan 10.000 beoordelingen op Trusted Shops

Levering in 2-3 dagen ⚡🚚

♥️ Ontdek onze nieuwste producten

Ontbijt voor kampioenen

Zondagse brunch - Heerlijk brood met gebakken ei en salade

Voor velen is het zondagse ontbijt het hoogtepunt van de culinaire week. En voor jou ook? Lees dan verder en ik weet zeker dat deze zondagse brunch ook voor jou alle andere ontbijtjes zal overtreffen! Hartelijk dank voor dit recept van onze partner Quäse.

Ingrediënten voor 4 porties

Let op: Je hebt keukenpapier nodig om dit gerecht te bereiden. En als je er een hebt, neem dan gerust je slacentrifuge mee!

    • 110 - 220 g (naar wens) kwark met SKYR-culturen
    • 1 grote zoete aardappel
    • 1 el olijfolie
    • 2 eieren
    • 100 g rucola
    • 1 mango
    • 50 g amandelstaafjes
    • 1 avocado
    • 3 eetlepels kokosolie
    • 1 limoen
    • 100 ml appelsap
    • 1 el honing
    • Zout & Peper

    Al dat boodschappen doen en naar huis sjouwen? Haal dan even adem en ga verder:

      1. Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
      2. Bestrijk de zoete aardappel met olijfolie en bestrooi met zout. Bak de aardappel ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij gaar is.
      3. Verdeel de amandelschaafsels over een andere bakplaat en rooster ze gedurende 6-8 minuten in de oven.
      4. Was de rucola en centrifugeer hem droog.
      5. Dressing: Meng limoensap, honing en appelsap in een maatbeker en mix tot een glad mengsel. Voeg er langzaam kokosolie aan toe en blijf voorzichtig roeren. Breng tot slot op smaak met zout en peper.
      6. Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Doe de avocado en mango in een kom. Voeg wat dressing toe en spatel er voorzichtig doorheen. Marineer de gewassen rucola met de rest van de dressing.
      7. Snijd de kwark in kleine blokjes.
      8. Haal de zoete aardappel samen met de bakplaat uit de oven. Halveer de zoete aardappel en schep er ongeveer de helft uit. Verdeel de blokjes kwark over de zoete aardappelhelften.
      9. Breek het ei en giet het voorzichtig in een helft van de zoete aardappel (over de blokjes kwark). Herhaal dit vervolgens met de volgende helft en het ei. Bak de helften opnieuw in de hete oven op de bakplaat gedurende 10-15 minuten, tot de eieren gestold zijn.
      10. Leg de warme helften op een plat bord, leg de avocado-mangoblokjes erop en garneer met de gemarineerde rucola. Strooi de amandelschaafsel over de rucola.

      Dat is alles. Het is snel, lekker en gezond. Waarom zou je op zondag nog iets anders eten? De stadstuinders wensen je smakelijk eten!

      Dit past:

      Rucola zaden
      Rucola kweekset mini tuin

      Dit vind je zeker leuk

      Der Kiri-Klimabaum: Grüner Helfer im Kampf gegen den Klimawandel
      De Kiri-klimaatboom: een groene helper in de strijd tegen klimaatverandering
      Klimaatverandering houdt veel mensen bezig. We vragen ons af: wat kunnen we zelf doen om ons klimaat te bescherm...
      Weiterlesen
      Produkt Relaunch: Die neue Variante unserer Minigärten
      Productrelaunch: De nieuwe versie van onze minituinen
      In 2016 ontwikkelden we onze versie van een kweekset: de minituin. Ons doel was om een ​​kweekset te maken die l...
      Weiterlesen