Zelfgemaakt wrongelbrood
Een zelfgebakken brood, vers uit de oven, belegd met kaas, radijsjes en bieslook . Mond dicht, het water loopt eruit ;) Hartelijk dank voor dit recept van onze samenwerkingspartner Quäse.
Deze ingrediënten heb je nodig voor een brood
Ingrediënten voor het deeg
- 200 g volkoren tarwe- of speltmeel
- 200 g gemengde noten (walnoten, amandelen, hazelnoten)
- 300 g havervlokken
- 1 blokje verse gist of 1 1⁄2 pakje droge gist
- 1 theelepel zout
- 500 ml water
- 2 eetlepels appelazijn
- Bloem om de vorm te bekleden
Ingrediënten voor de topping
- 2 dikke plakken milde kwark
- 2 radijzen
- 1 el bieslook
- 1 el kwark
Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Los de gist op in het water. Voeg de bloem, het zout en de azijn toe en kneed 3 minuten met een handmixer. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en kneed opnieuw.
- Leg het deeg direct in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm, bestrooi het met wat zaadjes en bak het gedurende 50-60 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte).
- Snijd een sneetje van het afgekoelde brood, besmeer het met kwark, leg er plakjes radijs en kwark op en strooi er bieslook over.
Dat is alles. Waar wacht je nog op? Zet de oven aan, haal de bloem eruit en laten we beginnen. De stadstuinders wensen je smakelijk eten!