Recept: Gebakken Cannelloni
Toegegeven, alles met kaas erop is heerlijk. Maar deze cannelloni overtreffen zelfs de beste lasagne. Vind je niet? Dan maar snel naar de supermarkt en aan de slag in de oven! Hartelijk dank voor dit recept van onze partner Quäse.
Ingrediënten voor 4 porties
Voor de vulling
- 250 g Aromatische Quesadilla
- 2 sjalotten
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 50 ml olijfolie
- 1 kopje crème fraîche
- Zout & Peper
- 12 cannelloni
Voor de saus
- 1 teentje knoflook
- 50 ml olijfolie
- 400 ml gezeefde tomaten
- Zout & Peper
- 1 bosje basilicum
- 40 g tomatenpuree
- 10 g suiker
voorbereiding
Al dat boodschappen doen en naar huis sjouwen? Haal dan even adem en ga verder:
- Snijd de kwark in aromatische plakjes en pel de sjalotten.
- Maak de courgette, aubergine en paprika schoon en snijd ze in blokjes van 0,5 cm.
- Bak de groenten ongeveer 5 minuten in hete olijfolie. Breng na het bakken op smaak met zout en peper, doe ze in een kom en meng met de crème fraîche.
- Giet het mengsel in een diepvrieszak, knip er een hoekje af, vul de cannelloni ermee en leg ze in een ovenschaal.
- Hak de kruiden voor de saus fijn.
- Voor de saus: verhit de olijfolie in een grote pan. Pel en hak de knoflook fijn en voeg deze toe aan de olijfolie.
- Bak even kort, voeg dan de passata toe en laat 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de tomatenpuree en gehakte kruiden toe aan de saus en breng op smaak met zout, peper en suiker.
- Giet de tomatensaus over de cannelloni, verdeel de plakjes kwark over de cannelloni en bak het geheel in een voorverwarmde oven op 160 °C (hetelucht) gedurende ongeveer 30 minuten.
Hmmm... dat ruikt zo lekker. Maar pas op : het is heet! De geur maakt dat je er vier vorken vol van in je mond wilt proppen, maar het is echt heet. Zo lekker... maar heet! En ja, ik schrijf dit zo gedetailleerd omdat ik duidelijk te gulzig was. Het ruikt...