Spinaziekip met couscous
Heb je net de foto hierboven gezien en moet je het kwijl uit je mond vegen? Ga dan aan de slag: dit recept is makkelijker dan je denkt!
Deze ingrediënten heb je nodig (4 personen):
- 600 g kipfilet
- 240 g slagroom
- 8 takjes verse tijm
- 20 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 160 g verse bladspinazie
- 80 g gedroogde tomaten
- Zout
- peper
- 4 theelepels paprikapoeder
- 240 g couscous
- 0,48 l groentebouillon
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 4 theelepels tarwebloem type 405

Voorbereiding (~30 minuten)
- Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Was de verse spinaziebladeren en laat ze uitlekken.
- Pel de knoflook en snijd hem fijn.
- Was de tijm , schud hem droog en pluk de blaadjes eraf.
- Bestrooi de kipfilet met zout, peper en paprika.
- Verhit olie en boter in een pan en bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin. Haal de kipfilet vervolgens uit de pan en houd warm.
- Voeg tijm , knoflook en gedroogde tomaten toe en bak 1 minuut.
- Voeg bloem toe aan de pan en bak nog 30 seconden.
- Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe het vlees terug in de pan en laat het 2-3 minuten zachtjes koken.
- Voeg de spinazie toe en blijf nog ongeveer 2 minuten koken, totdat de spinazie geslonken is.
- Breng de groentebouillon aan de kook en giet deze over de couscous. Haal van het vuur en laat zwellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de couscous los met een vork, leg het op een bord en serveer met de kip.
Meer recepten vind je hier op de blog , in de KptnCook-app ( Apple / Android ) of als gratis download bij aankoop van onze planten. We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!
