Sesamkip met broccoli en soja-limoenmarinade
  Staat er zoveel koriander in je koelkast dat er niet eens een yoghurt in past? Hoog tijd om op te ruimen en de koriander in de pan te doen – samen met sappige kip en knapperige broccoli!
 Staat er zoveel koriander in je koelkast dat er niet eens een yoghurt in past? Hoog tijd om op te ruimen en de koriander in de pan te doen – samen met sappige kip en knapperige broccoli!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 160 g kipfilet
- 10 g sesamzaadjes
- 1 limoen
- 10 g verse koriander
- ½ broccoli
- 2 wortels
- ½ chilipeper
- 10 g gember
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 theelepels ahornsiroop
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 el sesamolie
- 50 ml water
 Heb je geen koriander? Deze kant op, alsjeblieft :)
 Heb je geen koriander? Deze kant op, alsjeblieft :)Voorbereiding (~30 minuten)
- Rooster de sesamzaadjes in een pan tot ze goudbruin zijn.
- Was de kip, dep hem droog en snijd hem in blokjes.
- Was de broccoli en snijd hem in roosjes.
- Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
- Was de chilipeper , schil de gember en knoflook, hak alles fijn en zet het apart.
- Was de koriander en pluk de blaadjes eraf.
- Was de bosuitjes , maak ze schoon en snijd ze in ringen.
- Meng sojasaus, ahornsiroop, limoensap en water tot een marinade. Zet de marinade apart.
- Verhit kokosolie in een pan en braad de kip 3-4 minuten. Haal de kip uit de pan.
- Voeg broccoli, wortels en sesamolie toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten.
- Voeg chilipeper , gember en knoflook toe en bak kort.
- Voeg de soja-limoenmarinade en de kip toe aan de saus en kook nog 2 minuten.
- Strooi sesamzaadjes, koriander en lente-uitjes over het groente-vleesmengsel ter garnering.
Meer recepten vind je hier op de blog , in de KptnCook-app ( Apple / Android ) of als gratis download bij aankoop van onze planten. We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!

 
                                                        