Sesamkip met broccoli en soja-limoenmarinade
Staat er zoveel koriander in je koelkast dat er niet eens een yoghurt in past? Hoog tijd om op te ruimen en de koriander in de pan te doen – samen met sappige kip en knapperige broccoli!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 160 g kipfilet
- 10 g sesamzaadjes
- 1 limoen
- 10 g verse koriander
- ½ broccoli
- 2 wortels
- ½ chilipeper
- 10 g gember
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 1 eetlepel kokosolie
- 2 theelepels ahornsiroop
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 el sesamolie
- 50 ml water

Voorbereiding (~30 minuten)
- Rooster de sesamzaadjes in een pan tot ze goudbruin zijn.
- Was de kip, dep hem droog en snijd hem in blokjes.
- Was de broccoli en snijd hem in roosjes.
- Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
- Was de chilipeper , schil de gember en knoflook, hak alles fijn en zet het apart.
- Was de koriander en pluk de blaadjes eraf.
- Was de bosuitjes , maak ze schoon en snijd ze in ringen.
- Meng sojasaus, ahornsiroop, limoensap en water tot een marinade. Zet de marinade apart.
- Verhit kokosolie in een pan en braad de kip 3-4 minuten. Haal de kip uit de pan.
- Voeg broccoli, wortels en sesamolie toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten.
- Voeg chilipeper , gember en knoflook toe en bak kort.
- Voeg de soja-limoenmarinade en de kip toe aan de saus en kook nog 2 minuten.
- Strooi sesamzaadjes, koriander en lente-uitjes over het groente-vleesmengsel ter garnering.
Meer recepten vind je hier op de blog , in de KptnCook-app ( Apple / Android ) of als gratis download bij aankoop van onze planten. We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!
