Klassieke gazpacho met tomaten, paprika en komkommer
Steelt de basilicum in je tuin langzaam de zon? Geef hem dan een schaar en maak er een heerlijke gazpacho van. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!
Voorbereiding (~30 minuten)
- Week het geroosterde brood in een beetje water.
- Was de tomaten , paprika's en komkommer en snijd ze in grote blokjes. Houd wat groenten apart voor de garnering.
- Pel en snijd de ui en knoflook in blokjes.
- Pureer de groenten en rooster ze met een staafmixer of in een keukenmachine tot de soep romig is. Als de soep te dik is, voeg dan een beetje water toe.
- Voeg dan olie toe, breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn, zout en peper en laat afkoelen in de koelkast.
- Snijd de overige groenten in blokjes.
- Was de basilicum, schud hem droog en pluk de blaadjes eraf.
- Strooi voor het serveren basilicum over de soep, voeg fijngesneden groenten toe en serveer.
Meer recepten vind je hier op de blog , in de KptnCook-app ( Apple / Android ) of als gratis download bij aankoop van onze planten. We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!
