Rijstnoedelsalade met gebakken tofu
Koolhydraatarm, veganistisch en toch (of misschien juist daarom?) ongelooflijk lekker. Deze rijstnoedelsalade met gerookte tofu is een van onze favoriete KptnCook -recepten, en we raden je zeker aan om het meteen te proberen. Eet smakelijk!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 160 g rijstnoedels
- 2 wortels
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper(s)
- 10 g pindakaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel chilivlokken
- peper
- Zout
- 1 eetlepel water
- 10 g gember
- 80 g verse bladspinazie
- 120 g suikersnaperwten
- 160 g gerookte tofu
- 15 g geroosterde en ongezouten pinda's
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 limoen(en)
Korte feiten:
veganistisch
Bereidingstijd: 30
Calorieën: 647
Eiwit: 24
Koolhydraten: 83
Vet: 23

Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de wortel en snijd hem in dunne reepjes.
- Was de suikersnaperwten en snijd ze diagonaal in dunne reepjes.
- Was de spinazie , laat hem uitlekken en hak hem grof.
- Schil de gember en rasp deze fijn.
- Pel de knoflook en rasp deze fijn.
- Was de chilipeper , verwijder de zaadjes en snijd hem fijn.
- Halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Snijd de tofu in dunne plakjes.
- Verhit olie in een pan en bak de tofu ongeveer 3-5 minuten aan elke kant.
- Meng ondertussen de resterende olie met gember, knoflook, chilipeper , limoensap, sojasaus, water en pindakaas. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de resterende sojasaus toe aan de pan en bak verder tot de tofu alles heeft opgenomen. Breng op smaak met peper en chilivlokken.
- Hak de pinda's grof .
- Meng de rijstnoedels met de dressing en groenten. Serveer met gehakte pinda's en gebakken tofu en garneer eventueel met limoenpartjes.

Geschikte zaden...
...voor verse ingrediënten in dit recept, vind je ze hier in onze Saatgeschwister-winkel . Naast de pittige chili en zoete sugarsnaps maken ook de wortelen en spinazie dit gerecht tot een absolute hit!

