Pompoenratatouille
Halloween is misschien voorbij, maar het pompoenseizoen is nog lang niet voorbij! Je vindt vast wel een pompoen of twee in de voorraadkast van stadstuinders – want pompoenen blijven, mits goed bewaard, best lang goed. Voor zo'n geval (en vele andere gevallen ;-)) werd ons het volgende heerlijke recept van Kptncook aanbevolen. Voor de pompoenratatouille heb je – natuurlijk! – pompoen nodig. Zo lekker! Het is supermakkelijk te maken, dus ga aan de slag! Eet smakelijk!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 1/4 Hokkaido pompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 takjes tijm , vers
- 2 laurierblaadjes
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 ui
- 1/2 courgette
- 1/2 aubergine
- 10 g tomatenpuree
- 400 g tomaten , in stukjes
- 1 teentje knoflook
- Zout
- peper
Heb je alle ingrediënten? Laten we beginnen!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in blokjes.
- Was de tijm, schud hem droog en pluk de blaadjes eraf.
- Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met tijm en chilivlokken, breng op smaak met zout en peper, meng goed en bak 10-15 minuten.
- Pel ondertussen de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Was de aubergine en courgette en snijd ze in blokjes.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.
- Voeg de aubergine toe en bak deze ongeveer 5 minuten, totdat de aubergine kleur begint te krijgen.
- Voeg tomatenpuree, gehakte tomaten , pompoen , courgette en laurierblad toe. Breng op smaak met zout en peper en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
- Serveer eventueel met verse basilicum .
Je vindt dit en vele andere recepten ook direct in de KptnCook-app ( Apple / Android ). Wil je nog meer? Je ontvangt ook regelmatig recepten om thuis te koken hier op de blog of als gratis download bij aankoop van onze zaadzusjes , minituintjes, kweeksets of levende planten . We bedanken onze partner KptnCook voor dit ongelooflijk lekkere, smaakvolle en smakelijke paprikarecept. Eet smakelijk!