Hummus met geroosterde tomaten
Je hebt lang gewacht: je hebt je tomatenplanten in februari uit zaad opgekweekt, ze water gegeven, getopt en ze goed in de gaten gehouden. Je zorg wordt eindelijk beloond in augustus: de tomaten zijn rijp! Als je sterk genoeg bent en niet van de rode delicatessen rechtstreeks van de plant snoept, kun je er ook talloze heerlijke gerechten mee toveren. Bijvoorbeeld "Hummus met geroosterde tomaten" – een aanrader van onze vrienden van KptnCook . En zij weten wat lekker is. Dus waar wacht je nog op? Oogst snel een paar van deze heerlijke tomaten van de plant en duik de keuken in ;-)
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 240 g kikkererwten, uit blik of pot
- 30 g tahin
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels water
- 1/2 limoen
- 1/4 teentje knoflook
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 400 g tomaten (kers)
- 2 theelepels honing
- 10 g verse peterselie
- 30 g pijnboompitten
- Zout
- peper
Tip: Dit recept smaakt ook heerlijk met andere tomatensoorten. Gele, zwarte of gele tomaten geven je bord nóg meer kleur!

Alles klaar? Laten we beginnen!
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Tomaten wassen en halveren
- Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Besprenkel met honing en olie en bak 10-15 minuten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan tot ze goudbruin zijn
- Pel en snijd de knoflook in blokjes
- Halveer de limoen en pers het sap eruit
- Meng de uitgelekte kikkererwten, ijskoud water, tahin, olijfolie, limoensap en knoflook fijn. Breng op smaak met komijn, zout en peper.
- Peterselie wassen, droogschudden en fijnhakken
- Schep de hummus op borden, leg de gebakken tomaten erbovenop en strooi er pijnboompitten en peterselie overheen.
Je vindt dit en vele andere recepten ook direct in de KptnCook-app ( Apple / Android ). Wil je nog meer? Je ontvangt ook regelmatig recepten om thuis te koken hier op de blog of als gratis download bij aankoop van onze zaadzusjes , minituintjes , kweeksets of levende planten . We bedanken onze partner KptnCook voor dit ongelooflijk lekkere, smaakvolle en smakelijke tomatenrecept. Eet smakelijk!
