Mix zelf verfrissende cocktails
Proost – het is oogsttijd! Je geslaagde zomer in de tuin verdient een geslaagd feestje. Waarom zou je de gelegenheid niet aangrijpen voor een heerlijke barbecue in de buitenlucht, waarbij je zelfs je eigen verse kruiden, fruit en groenten kunt gebruiken om heerlijke drankjes te maken? Wat is er immers lekkerder dan genieten van een koel drankje met vrienden op een warme zomeravond? Niet veel, waarschijnlijk. Om dat te realiseren, hebben we drie heerlijke cocktailrecepten voor je getest die je zeker moet proberen.
Mojito met verse munt
De Mojito is waarschijnlijk een van de populairste cocktails. Er wordt nog steeds gespeculeerd over de oorsprong van de naam van dit Cubaanse drankje.
Onze favoriet: Mojito betekent letterlijk 'kleine magie' (van het West-Afrikaanse woord mojo). Goed bereid, smaakt het precies zo: een beetje magisch.
Ingrediënten:
- 5cl rum (Bacardi, Havana Club)
- 1,5 cl versgeperst limoensap
- 8-10 grote mojito muntblaadjes
- 2 theelepels bruine suiker
- gekoelde frisdrank om bij te vullen
- Gemalen ijs
Voorbereiding:
- Was de limoenen en snijd de uiteinden eraf. Snijd ze vervolgens in acht stukken.
- Giet het mengsel in een cocktailglas, samen met de suiker en de vers geplukte munt .
- Plet alles een beetje met de vijzel, maar plet het niet helemaal.
- Vul het glas met gemalen ijs, giet de rum erover en vul aan met frisdrank.

Klaar? Doe er een rietje bij en garneer met muntblaadjes of een limoenpartje!
Bramen smoothie met spinazie
De braam is een echt superfood! Hij wordt niet alleen beschouwd als het ultieme anti-aging kruid, maar is ook bijzonder rijk aan kalium, calcium, magnesium en vitamine A – een ware vitaminebom! Dat de bessen in de zomer worden geoogst, is perfect voor ons, want we kunnen er een heerlijke smoothie mee maken.

Ingrediënten:
Voorbereiding:
Simpel en heerlijk: doe de ingrediënten in willekeurige volgorde in de blender en voeg naar behoefte water of ijsblokjes toe. Je fantasie kent geen grenzen als het gaat om gember, spinazie en andere ingrediënten: experimenteer een beetje en je hebt al snel je eigen, unieke smoothierecept.
Gin Fizz met komkommer en basilicum
De fizz is een van de klassiekers in de cocktailgeschiedenis en kent zoveel variaties dat hij zijn eigen subcategorie heeft. Een van de populairste fizzen is de gin fizz – en terecht, want hij is de perfecte aanvulling op elke zomerse barbecue.
Ingrediënten:
- 100 ml komkommersap (¼ komkommer )
- 8cl gin
- 3cl gember- of suikersiroop
- 4cl limoensap
- 1-2 stengels basilicum
- ca. 70 ml sodawater
- 3 plakjes komkommer
- ijsblokjes
Voorbereiding:
- Snijd een vers geoogste komkommer in stukken en doe deze in de blender.
- Prak de basilicumstengels met limoensap in een shaker.
- Voeg de gin, gembersiroop, komkommersap en ijsblokjes toe en schud krachtig in de shaker gedurende ongeveer 20 seconden.

Giet het in een glas gevuld met ijsblokjes, vul aan met bruiswater en garneer met komkommerschijfjes en basilicum . Proost!
Haal meer uit uw oogst!
Meer handige tips en trucs voor fruit, groenten en kruiden vind je in ons boek " Vers uit de verhoogde bak ". Dankzij de stapsgewijze instructies en handige foto's zijn al onze ideeën geschikt voor beginnende tuinders en bovendien leuk om te doen! Ga met die gedachte aan de slag!
