Gouden wortel-knoflookrijst
Niet alles wat blinkt is goud. In dit specifieke geval is dat echter wel het geval! De goudgele wortel-knoflookrijst smaakt absoluut koninklijk en verdient absoluut een kroon (en een heleboel houten lepels). Overtuig uzelf. Wij en KptnCook wensen u smakelijk eten!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 2 uien
- 2,5 teentjes knoflook
- 4 wortelen
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 160 g basmatirijst
- 5 g verse koriander
- 30 g hazelnootpitten, heel
- 2 eetlepels kurkuma
- Zout
- peper
- 300 ml water
- 1/2 citroen(en)
Korte feiten:
veganistisch
Bereidingstijd: 35
Calorieën: 573
Eiwit: 12
Koolhydraten: 90
Vet: 20

Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Schil en rasp de wortelen.
- Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit wat olie in een pan en rooster de kurkuma 1 minuut.
- Voeg de wortelen en ui toe. Bak 3 minuten, af en toe roerend. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de knoflook toe en roer goed.
- Voeg de rijst toe en roer.
- Voeg water toe en laat het geheel met gesloten deksel op middelhoog vuur 20 minuten koken.
- Snijd ondertussen de citroen in partjes.
- Was de koriander , schud hem droog en hak hem fijn.
- Rooster de hazelnoten in een pan zonder olie op middelhoog vuur. Laat even afkoelen.
- Hak de hazelnoten grof.
- Serveer de rijst met citroen en geroosterde hazelnoten en geniet ervan.

Geschikte zaden...
... ingrediënten voor dit recept vindt u hier in de Saatgeschwister shop .
Onze koriander past bijvoorbeeld goed bij dit recept. We hebben ontdekt dat verse, zelfgekweekte ingrediënten gewoon nog lekkerder zijn. Daarom raden we je ten zeerste aan om een kleine kruidentuin te beginnen in je keuken of op je balkon. Als je eenmaal verse koriander hebt geprobeerd, wil je de intense, maar licht pittige smaak nooit meer missen.
