Linzen, uien en tahinsaus
Pittig, romig en ongelooflijk lekker. Dit smakelijke recept overtuigt door de combinatie van hartig en zoet, waardoor het een feest is voor maag en ziel. Probeer het zelf. Wij en KptnCook wensen u smakelijk eten!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 180 g groene linzen
- 30 g verse peterselie
- 30 g verse koriander
- 4 takjes verse tijm
- 30 g rozijnen
- 100 g tahin (sesampasta)
- 2 uien
- 2 citroenen
- laurierblaadjes
- Komijn, gemalen
- olijfolie
- Water
- Zout
- peper
- Knoflook
Korte feiten:
veganistisch
Bereidingstijd: 30
Calorieën: 934
Eiwit: 39
Koolhydraten: 83
Vet: 50
Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Breng de linzen in een pan met water aan de kook en laat ze met laurierblaadjes 25 minuten zachtjes koken.
- Pel de ui, halveer hem en snijd hem in dunne halve ringen.
- Verhit olie in een pan en bak de licht gezouten uien op middelhoog vuur. Bak ze ongeveer 20 minuten, af en toe roerend, tot ze donkerbruin zijn geworden.
- Was de peterselie , schud hem droog en hak hem fijn.
- Was de koriander , schud hem droog en hak hem fijn.
- Halveer de citroen en pers het sap eruit.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Was de tijm , schud hem droog en hak hem fijn.
- Doe de knoflook en het halve citroensap in een kom en laat het 10 minuten trekken. Zeef vervolgens de knoflook en bewaar alleen het citroensap.
- Meng in een kom de tahin met water, citroensap en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng gekookte linzen met uien, gehakte kruiden en rozijnen. Breng op smaak met zout, peper, komijn en het resterende citroensap.
- Doe de tahinsaus en linzen op een bord, garneer met kruiden en eet smakelijk.

Geschikte zaden...
...voor dit recept, vind je het hier in de Saatgeschwister-winkel . Samen met peterselie en koriander maken verse tijmtakjes dit gerecht tot een absolute hit!
Peterselie is een echte keukenklassieker
Koriander - het kruid uit het Oosten