Lente ramen soep
De lente is hier... in ieder geval al in de keuken. Terwijl we nog wachten op de écht warme lentedagen, kunnen we onszelf toch al flink verwennen, toch? Deze soep van KptnCook is daar perfect voor! Verse koriander, champignons, Chinese noedels en verse sugarsnaps ! Het water loopt ons bijna in de mond. Dus waar wacht je nog op? Nodig je vrienden uit en verwelkom samen met hen de lente!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 2 eieren
- 1 bosui
- 1 chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 2/3 l kippenbouillon/groentebouillon
- 2 theelepels sesamolie
- 80 g Chinese eiernoedels
- 60 g shiitake- of bruine champignons
- 1/2 courgette
- 60 g suikererwten
- 6 g verse koriander
- Zout
- 10 g gember
Korte feiten:
Bereidingstijd: 30
Kooktijd: 0

Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Kook de eieren ongeveer 7 minuten. Spoel ze daarna af met koud water.
- Pel en rasp de knoflook en gember.
- Was de chilipeper, halveer hem, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Was de suikersnaperwten en snijd ze schuin in reepjes.
- Was de courgette en snijd deze met een dunschiller in reepjes. Snijd de courgette vervolgens in dunne reepjes.
- Verhit olie in een pan, voeg knoflook, gember en chilipeper toe en bak 2-3 minuten, onder voortdurend roeren.
- Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- Voeg de pasta, champignons en peultjes toe aan de pan. Haal van het vuur en laat staan tot de pasta gaar is.
- Breng op smaak met zout. Voeg de courgette en lente-uitjes toe en laat ze even meewarmen.
- Garneer met koriander en gekookt ei en serveer.
