Vanille-ricotta toast met rabarber
Zoet, zoeter, zomer!!! De smaak van hemels fruit op brood is perfect voor ontbijt of diner. Als je deze toast met ricotta, een subtiel vleugje vanille en versbereide rabarber eenmaal hebt geprobeerd, weet je wat we bedoelen en wil je niet meer stoppen met eten. Onze vrienden van KptnCook hebben hier een meesterwerk gecreëerd. Eenvoudig te bereiden, maar meer dan heerlijk van smaak. We wensen je veel plezier en zomers plezier tijdens het smullen!
Deze ingrediënten heb je nodig (voor jou en je favoriete persoon):
- 400 g rabarber
- 20 g suiker
- 1 limoen
- 320 g ricotta
- 4 theelepels honing
- 1/2 tl gemalen vanillestokje
- 4 theelepels boter
- 320 g ciabattabrood
Korte feiten:
Veggie
Bereidingstijd: 30
Kooktijd: 0
Alles klaar? Aan de slag!
- Was de rabarber en snijd hem in stukken.
- Was de limoen grondig en rasp de schil.
- Halveer vervolgens de limoen en pers het sap eruit.
- Doe de rabarber, suiker en limoensap in een pan.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 7 minuten zachtjes koken, totdat de rabarber zacht is en uit elkaar valt.
- Meng ricotta, honing en vanille.
- Snijd het brood in sneetjes en rooster ze.
- Besmeer één kant van de boterham met boter.
- Voeg ricotta en rabarbercompote toe en bestrooi met limoenschil.
- Genieten!
Je vindt dit en vele andere recepten ook direct in de KptnCook-app ( Apple / Android ). Wil je nog meer? Je ontvangt ook regelmatig recepten om thuis te koken hier op de blog of als gratis download bij aankoop van onze zaadbroedjes , minituintjes , kweeksets of levende planten . We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!