Auberginebruschetta met muntyoghurt en granaatappel
Er zijn echt mensen die niet van aubergines houden. Wij zijn daar absoluut niet één van! Onze liefde gaat zo ver dat we iedereen aanraden om deze paarse groente in de tuin of op het balkon te kweken. Aubergine gecombineerd met verse kruiden is gewoonweg goddelijk; dit gerecht bewijst het: auberginebruschetta met muntyoghurt, kruidenolie en granaatappel. Klinkt als... mmm. Hier is het recept van KptnCook om te proberen. Eet smakelijk!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 1/2 aubergine(s)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 5 g verse peterselie
- 5 g verse munt
- 1/3 teentje(s) knoflook
- 50 g sojayoghurt
- 1/4 granaatappel
- 10 g sesamzaadjes
- 160 g ciabattabrood
- Zout
- peper
Korte feiten:
Bereidingstijd: 30
Kooktijd: 0
veganistisch
Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aubergine en snijd hem in plakken van ongeveer 5 mm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie, breng op smaak met zout en peper en bak 15-20 minuten.
- Was de peterselie en de munt , schud ze droog en hak ze fijn.
- Meng de munt met de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met zout en peper, roer en zet apart.
- Pel de knoflook en hak hem fijn.
- Voor de kruidenolie: meng olijfolie, wittewijnazijn, peterselie en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de granaatappel, breek hem in stukken en verwijder de pitten.
- Snijd het brood in sneetjes en rooster ze in een broodrooster of pan.
- Bestrijk de sneetjes brood met muntyoghurt , leg er plakjes aubergine op en besprenkel met kruidenolie. Bestrooi met granaatappelpitjes en sesamzaadjes en serveer.

Geschikte zaden voor dit recept
...vindt u hier in de Saatgeschwister-winkel . Samen met aubergine en verse munt maakt verse peterselie dit gerecht tot een ware traktatie!

