Snelle pasta met daslookpesto
De lente is het seizoen van daslook! Eindelijk is dit pittige kruid weer overal verkrijgbaar, en het plukken ervan wekt een aantal oerinstincten op. Dit recept laat zien hoe je daslook klaarmaakt voor een heerlijke pasta.
Wij wensen u veel kook- en eetplezier!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 50 g verse daslook
- 4 eetlepels olijfolie
- 20 g zonnebloempitten
- 20 g pijnboompitten
- 20 g Parmezaanse kaas
- 1 theelepel honing
- 1/2 citroen
- 180 g tagliatellepasta
- Zout
- peper

Alles klaar? Dan maar aan de kook!
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de zonnebloem- en pijnboompitten in een pan. Zet apart en laat even afkoelen.
- Was de daslook grondig, dep hem voorzichtig droog en verwijder de steeltjes. Hak hem vervolgens grof.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Was de citroen grondig en rasp de schil.
- Pureer daslook , Parmezaanse kaas, ongeveer 3/4 van de zaadjes, citroenschil, honing, olie en een beetje zout en peper tot een pesto.
- Meng de pesto met de gekookte pasta en eet smakelijk.
Snelle tip: Je kunt de pesto in een goed omgespoelde pot met schroefdeksel gieten. Bedek de bovenkant met een beetje olijfolie. De pesto blijft ongeveer 5 dagen goed in de koelkast.
Je vindt dit en vele andere recepten ook direct in de KptnCook-app ( Apple / Android ). Wil je nog meer? Je ontvangt ook regelmatig recepten om thuis te koken hier op de blog of als gratis download bij aankoop van onze zaadbroedjes , minituintjes , kweeksets of levende planten . We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!
