Rabarber- en aardbeiengalette
Zijn de eerste aardbeien in jouw tuin aan het rijpen? Weersta dan de verleiding om ze meteen op te peuzelen en tover een heerlijke rabarber-aardbeiengalette in de keuken. Je discipline zal worden beloond zodra je deze geurige traktatie uit de oven haalt. Eet smakelijk!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 100 g tarwebloem type 405
- 3 eetlepels suiker
- 50 g boter
- 100 g rabarber
- 200 g verse aardbeien
- 1 eetlepel maizena
- 6 g verse munt
- 1/2 citroen(en)
- 1/4 ei(eren)
- Zout
- Korte feiten:
- Veggie
- Bereidingstijd: 20
- Kooktijd: 25

Alle ingrediënten klaar? Dan kunnen we beginnen!
- Voor het deeg meng je de bloem, het zout en 1/3 van de suiker.
- Voeg de koude boter in blokjes toe en meng kort totdat de boterstukjes niet groter zijn dan een erwt .
- Voeg vervolgens 40 ml water toe en kneed tot een glad deeg.
- Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Was de rabarber en snijd hem in plakjes.
- Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.
- Was de citroen grondig en rasp de schil.
- Doe de rabarber, aardbeien en citroenschil in een kom.
- Voeg suiker en maïzena toe en meng goed.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel.
- Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de vulling gelijkmatig over het midden. Laat rondom ongeveer 3 cm ruimte over.
- Vouw de resterende rand om en bestrijk met een beetje losgeklopt ei.
- Zet de galette ongeveer 25 minuten in de oven.
- Was de munt , schud hem droog en pluk de blaadjes eraf.
- Laat de galette iets afkoelen, versier met munt en geniet ervan
