Pompoen met spek en mozzarella
Een heerlijke Hokkaido-pompoen met champignons en spek, afgewerkt met verse peterselie en intense rozemarijn. Klinkt goed? Dan moet je dit recept zeker proberen.
Deze ingrediënten heb je nodig (4 personen):
- Een Hokkaido-pompoen
- 400 g bruine champignons
- 80 g spek
- 4 takjes verse rozemarijn
- 20 g verse peterselie
- Een citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels balsamicoazijn
- 240 g mozzarella
- Zout
- peper

Voorbereiding (~30 minuten)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de pompoen en snijd hem in partjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Was de rozemarijn en pluk de naaldjes.
- Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn.
- Leg de pompoen , champignons, spek en rozemarijn op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout, citroensap en olie en bak ongeveer 20 minuten.
- Bestrooi de groenten met peterselie en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn. Serveer met mozzarella en eventueel stokbrood.
Meer recepten vind je hier op de blog , in de KptnCook-app ( Apple / Android ) of als gratis download bij aankoop van onze planten. We bedanken onze partner KptnCook voor dit geweldige recept en wensen je smakelijk eten!
