Ga naar inhoud

🎁 Gratis verzending vanaf 65 € in Duitsland

Verse komkommergazpacho met fetakaas

Komkommergazpacho Juli staat voor zomer, zonneschijn en oogsttijd. Voor hobbytuinders is het de mooiste tijd van het jaar. Elke dag kun je je tuin of bloemperk in stappen en oogsten wat je hebt gezaaid. Al het harde werk, de verzorging en het water geven werpen eindelijk hun vruchten af ​​met een overvloedige oogst! Naast wortelen , spinazie , sla en bonen zijn ook de eerste komkommers rijp en klaar om geplukt te worden. Er staat je absoluut niets in de weg om ze meteen op te eten, behalve misschien dit heerlijke recept van KptnCook , dat we je niet willen onthouden. Soep is altijd een traktatie voor de tong en verfrissend koud geserveerd op de warmste zomerdagen! We hopen dat je ervan geniet om het zelf te koken en natuurlijk ook van de oogst.

Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):

    • 100 g Griekse yoghurt
    • 1/2 komkommer
    • 1/2 teentje knoflook
    • 5 g verse munt
    • 10 g verse dille
    • 5 g verse peterselie
    • 1 eetlepel witte wijnazijn
    • 1/4 theelepel karwijzaad
    • 10 g fetakaas
    • 1 el olijfolie
    • 10 g walnotenpitten
    • Zout
    • peper

      Tip: Komkommers kun je het beste oogsten als ze nog kleiner zijn dan de exemplaren die je gewend bent uit de supermarkt. Als je te lang wacht met oogsten, worden ze steeds wateriger en verliezen ze hun smaak.
Komkommergazpacho

Alles klaar? Laten we beginnen!

  1. Rooster de noten in een pan tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukken.
  3. Pel de knoflook.
  4. Pureer 3/4 van de komkommer, yoghurt, gewassen kruiden , azijn en karwijzaadjes fijn.
  5. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Serveer met de overgebleven komkommer, verkruimelde feta, geroosterde walnoten en een scheutje olie.
  7. Koud en op kamertemperatuur nuttigen!

Je vindt dit en vele andere recepten ook direct in de KptnCook-app ( Apple / Android ). Wil je nog meer? Je ontvangt ook regelmatig recepten om thuis te koken hier op de blog of als gratis download bij aankoop van onze zaadbroertjes , minituintjes , kweeksets of levende planten . We bedanken onze partner KptnCook voor dit ongelooflijk lekkere, frisse komkommerrecept en wensen je smakelijk eten!

Komkommergazpacho

Dit vind je zeker leuk

Der Kiri-Klimabaum: Grüner Helfer im Kampf gegen den Klimawandel
De Kiri-klimaatboom: een groene helper in de strijd tegen klimaatverandering
Klimaatverandering houdt veel mensen bezig. We vragen ons af: wat kunnen we zelf doen om ons klimaat te bescherm...
Weiterlesen
Produkt Relaunch: Die neue Variante unserer Minigärten
Productrelaunch: De nieuwe versie van onze minituinen
In 2016 ontwikkelden we onze versie van een kweekset: de minituin. Ons doel was om een ​​kweekset te maken die l...
Weiterlesen