Linzen- en radijssalade
Nadat april zijn zin had gekregen, is mei nu aangebroken. En deze maand belooft niet alleen warm weer, maar ook een overvloedige oogst uit de moestuin. Naast sla en rucola zijn ook peterselie en radijsjes rijp en klaar om geplukt te worden. Gelukkig hebben we precies het juiste recept voor je: als je je kunt beheersen en niet alle rode bollen meteen opeet, probeer dan eens een heerlijke linzen-radijssalade van KptnCook !
Wij hopen dat u geniet van het koken van dit recept!
Deze ingrediënten heb je nodig (2 personen):
- 80 g groene linzen
- 1/2 citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Dijon-mosterd
- 1 theelepel ahornsiroop
- 160 g kikkererwten (blik of pot)
- 1/3 bos radijzen
- 20 g munt
- 20 g verse peterselie
- Zout
- peper
Tip: Radijsjes zijn een paar dagen houdbaar in de groentelade van je koelkast. Verwijder vooraf de blaadjes en worteltjes met een scherp mesje, anders verschrompelen de kleine rode knolletjes.

Alles klaar? Laten we beginnen!
- Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze iets afkoelen.
- Was de peterselie en munt , laat ze uitlekken en hak ze fijn.
- Was de radijzen en snijd ze in ringen.
- Halveer de citroen en pers het sap eruit.
- Meng voor de dressing olijfolie, citroensap, Dijonmosterd en ahornsiroop. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de linzen, uitgelekte kikkererwten, radijsjes, peterselie en munt in een grote kom.
- Giet de dressing erover en meng alles nogmaals goed.
- Genieten!
Je vindt dit en vele andere recepten ook direct in de KptnCook-app ( Apple / Android ). Wil je nog meer? Je ontvangt ook regelmatig recepten om thuis te koken hier op de blog of als gratis download bij aankoop van onze zaadzusjes , minituintjes , kweeksets of levende planten . We bedanken onze partner KptnCook voor dit ongelooflijk lekkere, frisse recept en wensen je smakelijk eten!
